U wilt...Goed Toezicht houden

De opleidingen van Goed Toezicht zijn intensief en kort durend - enkele dagen. Zij zijn niet gericht op een certificaat maar op bewustwording, groei en een - in overeenstemming bepaald – ‘eindproduct’ dit kan een concreet verbeterprogramma zijn voor de persoon of de Raad, het uitvoeren van een zelfevaluatie of het opstellen van een strategische notitie ter verbetering van de effectiviteit. Dit betekent dat de cursussen een sterk reflexief, interactief en productief karakter hebben en dat er over de opzet en uitvoering overleg is. De 'docenten', eigenlijk moderatoren of coaches,  geven gelegenheid (kader, informatie, stimulerende input en feedback), de 'leerlingen', de professionaliserende toezichthouders zelf, maken gebruik van de gelegenheid.

Om de chemie tussen de deelnemers te bevorderen vinden de opleidingen plaats in een aangename sfeer, met natuur, cultuur en culinair als extra ingrediënten. De inhouse course (met een expliciet doel) kan binnen de organisatie plaatsvinden maar kan op verzoek ook ergens in Nederland of het buitenland.


Wanneer, locatie en kosten

De summercourse wordt elk jaar in augustus gegeven op twee verschillende locaties. De summercourse vindt in 2018 plaats van woensdag 22 augustus tot en met vrijdag 24 augustus plaats en van maandag 27 augustus tot en met woensdag 29 augustus. Het zomerprogramma wordt gehouden in hotel-restaurant Oortjeshekken in de Ooijpolder achter Nijmegen (www.oortjeshekken.nl). Het programma zal starten rond 9.30 en eindigen op de derde dag na de lunch (ca. 14.00). 

De kosten van deelname aan deze drie dagen zijn per persoon € 1.750 (excl. BTW). Dit is inclusief de workshop, maaltijden, nevenprogramma en logies. De logies is voor 2 nachten.  Alle deelnemers krijgen een exemplaar van de boeken geschreven door de auteurs.

Naast de 'standaard' opleiding zoals hierboven beschreven kunnen er ook cursussen op maat gegeven worden. Voor Raden die in zijn geheel willen deelnemen is de lengte en datum flexibel en kan die in overleg beperkt worden tot 1 of 2 dagen (als crash course) of verlengd tot meerdere dagen als het eindproduct dat nodig heeft. De inhouse course (met een expliciet doel) kan binnen de organisatie plaatsvinden maar kan op verzoek ook ergens in Nederland of het buitenland.

Meer informatie over de summercourse 2018 kunt u vinden in de flyer en indien u vragen heeft of een kennismakingsgesprek wilt, kunt u mailen naar ruimschotel@t11.net.